Vložil tomassovak, 2. Květen 2014 - 18:31

Jasný a je ještě možnost se z toho nějak vyvléci? Jedná se o to, že dědicové je otcova manželka, potom tři synové. Mátky kamarádka ná tvrdí že bychom měli jít do insolvence. Prý že po matce by mohli chtít 1/2 z dluhu. Ovšem skutečný dluh bez opravných korekcích je cca 20 tic. Jimi vyčíslený je 26913 kč.Neza­žalovaná suma od září 2010 do prosince 2013 cca 90 tisíc. S opravnými korekcemi za teplo mi to vyšlo 17 tisíc za celé období dolů.

Z toho co jste mi napsal tak jsem měl dojem, že hmotněprávní procesní nástupctví na mě by nemělo přejít. Závazky otce za jeho života chtít po tom kdo je způsobil. Matka přestala být ve společenství dnem smrti zj 27.7.2013. Měl by z mého pohledu být dluh nižší od 27.7 do 31.12.2013 neboť s příchodem NOZ je to všechno jinak. Snad povinností přispívat stanovené zálohy stejně tak spaltnsot nebyla po formální stránce splněna. Spráce si dělá věci jak chce. Vyhrožoval že pokud nepodepíšem dohodu o splátkách že SVJ nás zažaluje.

Po nás sourozenců by snad dluh z SVJ mohli i přesto chtít? Zříci se dluhů a co matka? Na ní by přešel zbytek? Vím že SJM společeně a nerozdílně jako v SVJ. Nevím rad byl dost o kamarádek. Snažím se něco nastudovat ohledně judikatury procesního nástupnictví.

Jinak soudní poplatky je 13 tisíc náklady advokáza, dva znalecké posudky jeden za 4200. Druhý za tisíc to platil otec. A potom SVJ za ZP za 15 tiscí. Potom ještě doplněk možná za 12 tisíc. Otec a já se odvolal ke KS. Což je další čáska. Ještě úroky ale z těch bychom se mohli taky dosta. Když je žaloba neoprávněná.

Zkusil jsem se domluvit s výborem a SVJ se do dnešního dne nevyjádřilo

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.