Vložil hpk, 1. Prosinec 2014 - 23:49

Vážený pane lake, od dubna letošního roku se snažím s vaší pomocí i s pomocí dalších diskutujících zde zorientovat se v problematice rozúčtování TN. Sice jsem částečně úspěšně reklamovala rozúčtování TN za rok 2013, ale ráda bych dosáhla toho, že v našem domě bude v budoucnu účtováno v souladu s platnými právními předpisy a podle řádně schválených pravidel. Nutnost existence těchto pravidel členové výboru SVJ stále nechápou. Jak se tak probírám svými poznámkami a odeslanými a přijatými dopisy, připadají mi některé z nich ještě více „kurióznější“ než když jsem je četla poprvé. Napadlo mne, že by to bylo možná zajímavé čtení i pro některé čtenáře tohoto portálu. Chtěla jsem původně napsat „pro pobavení vám posílám .....“ – nejsem si však jistá tím „pobavením“ Každopádně je to zajímavý náhled do praxe rozúčtování TN:

K reklamacím vyúčtování tepla uvádíme:
na vaše upozornění na zmíněnou Vyhl. č.372/2001 Sb se výbor sešel, aby se seznámil s touto vyhláškou a rozhodl o způsobu účtování nákladů na teplo pro rok 2013 až 2015. Další postup bude na vyjádření shromáždění/spo­lečenství v roce 2015.
I přes značné výhrady rozhodl přeúčtovat náklady na teplo pro rok 2013 s použitím druhé varianty a to 40 % plocha bytu, 60 % vlastní spotřeba a 40 % plus-mínus rozúčtování. Změna byla předána firmě EGÚ, která provedla nové výpočty. Svolali jsme vchodové schůzky, abychom vlastníkům předali proti podpisu nové výpočty a vysvětlili, proč došlo ke změně výpočtu za teplo. Změna byla přijata s velkým rozhořčením, neboť u více jak 75% se náklady navýšily. Výbor byl oprávněn nahradit dočasně rozhodnutí za shromáždění, které se bude konat v roce 2015. Pokud jde o vrácení prostředků za teplo 2013,2012,2011 se má takto:reklamace za rok 2013 byla vyřešena a složenkou na vrácení přeplatků doručena. V roce 2013 a 2012 nebyla uplatněna reklamace za předchozí období a nemůže být nárok uplatněn zpětně. Ověření měřičů tepla předloží firma EGU. Vaše invektivy o obohacování jsou nepřijatelné. (pozn. jedná se o žádost o navrácení bezdůvodného obohacení) Dále k bodu 1/pravidla neurčoval stávající výbor.Žádný dokument od předchozího výboru se nenašel. I Vám je známo,že stávajícímu výboru nebyly předány žádné doklady(.....?) Bod 2/ani zápisy,pokud nějaké byly,nám nebyly předány. Bod 3 až 7 předloží technici EGU (pozn.:jedná se o koeficienty, náměry indikátorů a podlahové plochy – nikdy mi nic předloženo nebylo). Opakují se požadavky na vrácení peněz za roky 2011–13 (pozn." neoprávněně účtovaných odchylek od průměru). Vše bylo v předchozích reklamacích vysvětleno (.....?) Dále bylo zpochybněno rozhodnutí výboru o novém způsobu účtování nákladů na teplo. I kdybychom svolali další shromáždění vlastníků,nebyla by tak velká účast,jako na vchodových schůzkách.V ne­poslední řadě nám není znám důvod,pro který bychom Vám vraceli zálohy za teplo. Nejsme právníci ani technici,abychom mohli včas a odborně odpovědět na Vaše reklamace a požadavky. To si vyžádalo více času a odborných posudků. Žádáme vás proto,abyste nás ušetřila opětovných reklamací a stížností a měla na mysli,že ti,co se o dům starají bez slušného fin. ohodnocení jsou znechuceni Vaším přístupem. Výbor Společenství.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.