Vložil lake, 4. Duben 2014 - 19:04

1. Napsal jsem, že v bytě lze podnikat. To se týká místa podnikání (u živnostníků), nebo sídla právnické osoby-podnikatele. Vy se teď ptáte na něco jiného: umístění provozovny. Ta u některých činností nemusí být vůbec. Případně může být umístěna na jiné adrese než je místo/sídlo.

Některé činnosti nevyžadují stálou provozovnu (překladatelé, grafické služby, programování, ...), některé ji vyžadují. Pak taková provozovna musí splňovat speciální stavební či hygienické požadavky, požadavky na pachové, plynné či hlukové emise, atd. To si budoucí provozovatel musí zjistit předem na Stavebním úřadu, u hygieniků, u statika, případně konzultovat s projektantem, zda je reálné provozovat danou činnost v bytě, nebo bude nutné byt "překolaudovat" na nebytový prostor. Případně zda je k tomu nutná stavební úprava či nikoliv.

2. Bavíme se o hlasování podle zákona č. 89/2012 Sb. Nahlédněte do stanov SVJ(2012), tam to může být upřesněno. Pokud ve stanovách nic nenajdete, pak zřejmě nadpoloviční většinou přítomných.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.