Půdní vestavba - vyrovnání za za společnou část pozemku a společné prostory

Vložil Radko Skalický, 3. Duben 2014 - 7:54 ::

Dobrý den,

plánujeme rozšířit svoji bytovou jednotku do půdních prostor v bytovém domě s 12 bytovými jednotkami. Předběžný souhlas všech vlastníků máme a

s jejich podmínkami souhlasíme. Také je nám zhruba jasný správný postup, jak by takováto „akce“ měla probíhat (právní náležitosti).

Poslední věcí před zadáním všech podkladů pro vypracování smlouvy o výstavbě je určení výše finančního vyrovnání za snížení podílů na společných částech domu a pozemku u ostatních vlastníků.

Moje dotazy jsou:

1) Měl by někdo nápad, nebo zkušenost s tím, jak určit výši vyrovnání? (např. viz. citace příspěvku dole)

2) Pokud by se vyrovnání „cenově podhodnotilo“, jak se bude následně platit daň? (U koupi bytu se platí vyšší částka z ceny odhadu nebo kupní smlouvy). Znamená to, že bych měl doložit kromě smlouvy o výstavbě i nějaký odhad?

3) Dá se vůbec něco jako odhad ceny za část půdy udělat, když se právně „část půdy“ vymezit nedá a bude vymezená až budoucí jednotka?

Díky za Vaše názory

Citace ** Vložil Petr, 31. Leden 2014 – 17:47 Lze kvalifikovaně odhadnout cenu 1m2 půdního prostoru (pro prodej k výstavbě bytu) v poměru k ceně 1m2 bytu v domě ? Např. 50%, 60% ? **

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.