Vložil lake, 16. Březen 2014 - 13:22

Napsala jste> „… jsme žádali p. předsedkyni ať to reklamuje, …“
V tom se naprosto mýlíte. Reklamovat vadné či nepřezkoumatelné vyúčtování musíte Vy sama. Co s tím má mít společného předsedkyně? Ta by mohla u SVJ reklamovat jedině své vlastní vyúčtování. Nikoliv vyúčtování jiného vlastníka.

Jestliže neexistují žádná pravidla, žádná výpočtová metoda, žádné koeficienty, pak hraďte podle Vašeho uvážení částku pouze podle započitatelné podlahové plochy. To znamená průměr celého domu podle m2 (vyhláška č. 372/2001 Sb.).

Podle náměrů indikátorů lze rozúčtovat spotřební složku nákladů teprve až budou přijata pravidla rozúčtování. Ta musí být písemná a natolik určitá a srozumitelná, aby podle nich bylo možno zkontrolovat správnost celého rozúčtování – krok za krokem. Koeficienty musíte dostat do ruky jako součást pravidel, a to pro každou jednotlivou místnost s topným tělesem. Koeficienty pro místnost bývají dva až tři (koeficient výkonu tělesa, koeficient pro polohu místnosti, koeficient pro upevnění indikátoru).

V této věci Vás nemůže nikdo přehlasovat: buď ta pravidla v SVJ jsou schválena a Vy je dostanete do ruky, včetně všech koeficientů, nebo nejsou. S tím žádné hlasování nepohne. Jedině odhlasování pravidel rozúčtování by mělo na věc vliv. Pokud jste v SVJ(2000) a to má stanovy podle ZoVB, pak ke schválení pravidel je nutný souhlas tří čtvrtin vlastníků jednotek.

Bez řádně schválených pravidel je jakékoliv rozúčtování s použitím náměrů indikátorů nevěrohodné a nepřezkoumatelné. Vaše předsedkyně a celý výbor jsou neschopní, což je bohužel častý stav.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.