Vložil lake, 16. Březen 2014 - 23:39

Vážená Mgr Zuzano Dědečková,
píšete nepravdu. Nejste schopna doložit Vaše tvrzení citací z žádného právního předpisu. Žádný celostátně platný právní předpis přece dnes nestanoví povinnost „osadit vnitřní tepelná zařízení budovy indikátory vytápění“. Odkazujete ve Vašem textu na platnou vyhlášku č. 194/2007 Sb., která se ovšem o žádných indikátorech ani registrujících přístrojích nezmiňuje, že?

Račte laskavě pochopit, že samotné ustanovení zákona je nevymahatelné bez existence prováděcího právního předpisu, na který se zákonodárce výslovně odkazuje. Takový budoucí právní předpis nejen že (doufejme) určí co je míněno pod přístroji registrujícími dodávku tepelné energie, ale navíc stanoví i rozsah vybavení budov takovými (dnes nikde nedefinovanými) přístroji.

Příslušná část zákona je bez prováděcího předpisu neurčitá a nesrozumitelná, což obojí znamená neplatnost a neaplikovatelnost této právní normy. To platí v jakémkoliv soudním sporu a v jakémkoliv správním řízení. Já si raději počkám na vyhlášku k provedení zákona č. 406/2000 Sb., která teprve má být vydána.

Pokud jde o údajné tvrzení ze strany Státní energetické inspekce, nijak jste nedoložila, že byste takové sdělení měla k dispozici. Ostatně na stávajícím právním stavu by to vůbec nic neměnilo.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.