Vložil lake, 2. Březen 2014 - 15:03

Správce předsedo,
samozřejmě nemáte pravdu, protože neznáte platné právo. To je pak zbytečné diskutovat. Nemusí jít pouze o právní vztahy které „mají písemnou formu“. Žádný celostátně platný právní předpis takovou podmínku neobsahuje – to jste si vymyslel Vy sám.

Vlastníky jednotek(1994) zavazují veškeré povinnosti vzniklé za účinnosti ZoVB. Tyto povinnosti (včetně těch uvedených v ZoVB) se i nadále posuzují podle dosavadních právních předpisů. To jest podle ZoVB a jeho § 15. Přečtěte si konečně § 3028 NOZ, ano?

Nová ustanovení NOZ o bytovém spoluvlastnictví jsou ustanovení speciální a dopadají pouze na úzce vymezený okruh subjektů. K těmto ustanovením patří § 1180 NOZ. Ten se použije pouze pro vlastníky jednotek(2012) v domě, kde vzniklo SVJ(2012) jako právnická osoba dne 1.1.2014 či později. Těchto „nových“ SVJ je dnes kolem 1500. Přečtěte si konečně NOZ, ano?

Nejde ovšem ani u této skupiny o ustanovení kogentní: vlastníci jednotek(2012) se mohou od této části NOZ libovolně odchýlit, ovšem bez účinku vůči třetím osobám. Přečtěte si § 978 NOZ, ano?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.