Vložil lake, 1. Únor 2014 - 17:46

Evelíno, stále nerozumím proč se snažíte dosáhnout nějakého rozhodnutí soudu. Musela byste žalovat sama sebe. Soud by jedině uložil VŠEM vlastníkům jednotek, aby dům uvedli do původního stavu. A samozřejmě žalobcům nepřizná úhradu soudních výloh, protože žalobci jsou současně povinné osoby.

Záležitosti o kterých rozhodl Stavební úřad nejen můžete, ale MUSÍTE uvést do kolaudačního stavu. Když budou spoluvlastníci i nadále nečinní, Stavební úřad může začít udělovat opakované pokuty – a to VŠEM vlastníkům jednotek. Vše co se nachází ve společných prostorech domu a na společném pozemku může uvést do původního stavu kterýkoliv z vlastníků jednotek. K tomu přece nepotřebujete žádné soudní rozhodnutí!

Prostě ničitel dostane od ostatních vlastníků výzvu k odstranění nepovolených a neoprávněných úprav podle § 13 odst. 2 ZoVB. K tomu mu bude poskytnuta přiměřená lhůta. Po marném uplynutí lhůty se objedná stavební firma a ta vše uvede do původního stavu, samozřejmě na jeho náklad.

Nerozumím proč provádíte zdržovací taktiku a čekáte na jakýsi soud. Spíše se mi jeví, že nikdo v domě s tím nechce nic dělat a tak jeden čekáte na druhého, případně se vymlouváte na SVJ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.