Vložil Neználek' (bez ověření), 19. Leden 2014 - 15:55

…Samozřejmě v životě nastávají různé neuvěřitelné situace

  • prosím toto, není humoristický server. Co popisujete je každodenní realita většiny SVJ. Máte snad za to, že sem na server napsal jediný předseda SVJ, který by uzavřel takovéto smluvní závazky mimo Vás… tedy Vašeho SVJ, protože tam předpokládám že takové smlouvy nepochybně máte stejně jako „Reserve study“ a „Smlouvu s členy výborů na funkci ve výboru“ (u nás ji nepochybně nemáme – ani RS, ani odpovědnost, ani závazky s jednotlivci).

…Případný soudní spor s dlužníky SVJ prohraje

  • hloupě jsem si myslel, že rozumím pojmům jako je „SVJ(2000)“, „Společenství“, „hromada vlastníků“, „menšina vlastníků“, „jeden vlastník“. Můžete mne odkázat na to, kde ty rozdíly popisujete? A klidně to uveďte v souvislosti s předchozí mojí reakcí v tomto vlákně, kde se pokouším vznést dotazy kdo může být v SVJ(2000) příkazcem a kdo příkazníkem podle NOZ, protože do té souvislosti jste to uvedl Vy.
  • ten „spor“ by asi byl o úhradách úvěru. Když SVJ prohraje spor a nemaje žádné vlastní zdroje, pak se tedy věřitel obrací na koho. kdy na SVJ které nechce závazek splatit – zjevně nikoliv? Na každého jednoho vlastníka, který je aktuálním členem SVJ nebo na na všechny naráz? (§13/7 ZoVB)
  • lze uplatnit §13/7 ZoVB až po vyhlášení insolvence SVJ nebo již lze i před tím?
  • vztahuje se vůbec insolvenční zákon na SVJ?

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.