Vložil lake, 19. Leden 2014 - 9:33

Také nevím, proč text kdosi označil „prudič“. Samozřejmě, že autor textu má pravdu. A pokud vím, nikdo zde nikdy netvrdil nic jiného.

NOZ se zmiňuje pouze o příspěvcích na správu domu. Dosavadní povinné placení dlouhodobých záloh na správu podle ZoVB je v SVJ(2012) vyloučeno. NOZ neobsahuje ustanovení,podle kterého by bylo možno vymáhat na vlastníkovi jednotky dlouhodobé zálohy na cokoliv.

Úhrada příspěvků na správu podle NOZ je zcela jiná platba než příspěvky a zálohy na ně podle § 15 ZoVB. Jde účetně o vlastní zdroj právnické osoby, o příjem SVJ(2012). Takže může být použit ke tvorbě fondů právnické osoby. Mnozí se určitě zaradují …

V tomto okamžiku (leden 2014) tento příjem SVJ není předmětem daně z příjmu právníckých osob, ale kdo ví, co stát vymyslí za rok, za dva, za pět let.

Ostatně je jisté, že stát si přijde na své již dnes: pokud příspěvky podle NOZ budou stanoveny i na budoucí činnosti správy na delší časové období, bude je SVJ jistě ukládat na spořícím účtu. A z úroků na tomto účtu si stát pohodlně vyinkasuje daň 19% každý rok.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.