Vložil Kolemjdoucí (bez ověření), 12. Leden 2014 - 12:53

Lake,

ve Vašem příspěvku píšete dramaticky a obsáhle o tom, že se ve svém tvrzení mýlím a mám prokázat co tvrdím.

Asi máte trochu problémy s porozuměním psaného textu. Já jsem k tomu naspal jen to, že „…pokud se budeme řídit většinovým názorem odborné veřejnosti, že se i stávající SVJ řídí bytovým spoluvlastnictvím v NOZ,…“.

Pouze jsem se na názor odborné veřejnosti odvolal, sám jsem ho nehodnotil a ani hodnotit nechci. Necítím se takovým odborníkem, abych předkládal právně podložený a řádně vyargumentovaný výklad NOZ, proč se mají stávající SVJ řídí bytovým spoluvlastnictvím v NOZ. To ať dělají uvedení odborníci, kteří tento výklad prezentují.

Dokud bude odborná veřejnost (především Expertní skupina Komise pro aplikaci nové civilní legislativy, která je stálým poradním orgánem ministra spravedlnosti v oblasti nového soukromého práva, a jejímž úkolem je podávání a sjednocování výkladu otázek nového soukromého práva, podílení se na tvorbě doprovodné legislativy, vzdělávání a předkládání návrhů a doporučení v této oblasti, a jejímiž členy jsou zejména zástupci justiční sféry, profesních komor, akademické obce a Ministerstva spravedlnosti), nadále zastávat uvedný výklad, budu se jím já osobně řídit, dokud uvedení odborníci svůj výklad nezmění, nebo ho nezmění nějaké precedentní soudní rozhodnutí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.