Vložil lake, 13. Prosinec 2013 - 11:18

Ustanovení o bytovém vlastnictví v NOZ se nemůže použít pro stávající SVJ(2000), neboť se týká právnických osob SVJ(2012), které budou teprve vznikat od 1.ledna 2014. Vaše SVJ nemá s těmito právnickými osobami žádnou souvislost.

Ohledně rozúčtování nákladů na správu platí samozřejmě to, co je uvedeno v ZoVB a co máte uvedeno ve vašich stanovách. Přes to „nejede vlak“. Pokud se od toho chcete po 1.lednu odchýlit, musíte změnit vaše stanovy.

A to nemluvím o tom, že ustanovení o stejném rozvrhování nákladů na „vlastní správu“ je pitomost. SVJ se stará o společné části domu. Vlastníkovi třípokojového bytu se společenství stará o dvakrát větší majetek než vlastníkovi jednopokojového bytu. Je tedy v souladu s ústavou, aby každý z nich hradil náklady na vlastní činnost SVJ podle svého spoluvlastnického podílu. Jiný způsob rozúčtování je podle mne nemravný a je v rozporu s Listinou základních práv a svobod.

Proč to profesor Eliáš napsal do NOZ takto nesmyslně a protiústavně neví zřejmě ani on sám. Je jen otázkou času kdy tuto část NOZ někdo napadne u Ústavního soudu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.