Vložil lake, 28. Listopad 2013 - 9:44

Pane anonne,
buď si děláte srandu, nebo jste naprosto neschopný předseda. Soudím, že to druhé je pravda. Napřed k Vašemu příběhu: Pokud se jako předseda teprve po pěti měsících náhodou dozvíte, že předchozí vlastník přestal platit a nový neplatí nic, pak asi nemáte vůbec přehled o tom, co se děje v SVJ.

A teď k věci samé: Vy jste si jako pravý popleta pomotal dohromady dvě různé záležitosti:

  • začátek povinnosti vlastníka hradit,
  • výše částky, kterou má vlastník hradit.

Skutečnost, že nabyvatel jednotky je povinen hradit od okamžiku, kdy obdrží předpis záloh, je v souladu se zákonem a je srozumitelná každému, asi kromě Vás: povinnost k úhradě vzniká teprve okamžikem, kdy se věřitel přihlásí o svá práva a dlužník se od věřitele dozví alespoň výši částky.

Dlužníkovi přece nemůže povinnost hradit vzniknout bez součinnosti věřitele. Není-li součinnost a pan anonn pět měsíců chrápe, povinnost k úhradě dlužníkovi nevzniká.
--------------------------------------------------------------------------

Pane anonne, nevíte, jak se máte jako předseda v popsaném případě zachovat. Já Vám to tedy podrobně napíšu.

Jakmile se výbor dozví, že jednotka má nového vlastníka, předáte mu předpis záloh na správu takový, že první zvýšenou splátkou uhradí vše ode dne účinnosti změny vlastníka jednotky. Další úhrady záloh do konce roku mu již budou předepsány v běžné výši.

záloh na služby můžete postupovat úplně stejně. Nebo stanovíte všechny zálohy na služby do konce roku vyšší, aby do 31. prosince částka odpovídala tomu, co by uhradil při pravidelných platbách. Nebo – do třetice – prostě stanovíte zálohy na služby v běžné výši a on pak při vypořádání uhradí zvýšený doplatek.

Pane anonne, já zde celkem často odpovídám těm, kdo se slušně ptají. Vy jste ale jeden z mála neználků, který se projevuje jako ignorant a cholerický hulvát, i když o činnosti SVJ – jak vidno – víte velmi málo.

Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.