Náklady spojené s úvěrem několika osob snad nejsou náklady na správu domu

Vložil Lenka (bez ověření), 14. Listopad 2013 - 15:27 ::

Dobrý den, v letošním roce bylo provedeno zateplení domu. Náklady byly správcem rozpočítány poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu. Někteří vlastníci hradili svůj podíl z vlastních prostředků, jiní využili nabídky správce na zprostředkování úvěru. Na schůzi bylo odsouhlaseno, že veškeré náklady s případným úvěrem si ponesou ti, kteří nabídky správce využijí, sami na svůj účet. Nyní si správce naúčtoval „poplatek za vyřízení úvěru“ 5000 Kč a chce jej rozpočítat všem vlastníkům byt.jednotek bez rozdílu (těm, co jim úvěr zprostředkoval i těm, kteří si zateplení platili sami z vl.prostředků). Na mé námitky argumentuje tím, že se jedná o náklad na správu domu (on je správce)a pokud budeme chtít jiný způsob rozúčtování uvedeného poplatku, tak máme dodat dohodu všech 37 bytů, že s tím souhlasí – aby náklady spojené s úvěrem platili jen lidé, kteří se podepsali pod kolonku „doplatí úvěrem“.

Jaký je Váš názor na tuto záležitost ?

Bude stačit trpělivé vysvětlování (které přes zvůli správce stejně nikam nikdy nevedlo) nebo nakonec soudní žaloba jednotlivce ?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.