Vložil Dotaz (bez ověření), 4. Listopad 2013 - 15:09

Pane nelakujte nás tady, Vy na „hloupé dotazy“ odpovídáte dost často a nikoliv jen výjimečně. Když tedy reagujete na podle Vás „hloupý dotaz“, nemohl by jste Vy sám odpovědět chytře a ne útočně? Nikdo po Vás „nejede“ ani „neplive“. To si zde dovolujete jen Vy.

(1) není mi jasné jak lze „vybydlet“ fasádu…

(2) Já se domnívám, že bude zřejmě záležet na výkladu toho zda „spoření na opravu fasády“ lze vyložit V KONKRÉTNÍM PŘÍPADĚ jako „opravu“ nebo jako „zhodnocení“. Třeba u nás jsme „opravu fasády“ provedli ZATEPLENÍM. A „opravu výtahu“ jeho VÝMĚNOU. A platbu ÚVĚREM na SVJ bez jakéhokoliv vztahu vlastník-SVJ. A nepochybně se takto postupuje v mnoha jiných hloupých SVJ. Takže v obojím případě byl účel „oprava“ ale skutečností bylo „zhodnocení“. Takže Vašimi slovy cit. „Jde o placení „dárečku navíc“, který si nadělují současní vlastníci domu a který nemá nic společného s dřívějším „vybydlováním“ společné nemovitosti

Ono stačí rozvést úvahu pana chápajícího:

chápající + Dotaz
Píše se rok 2000. SVJ (s plochou 5250 m2 – což odpovídá 70 bytům po 75m2) si odhlasuje 15-ti lete spoření na OPRAVU fasády ve výši 6Kč/m2/měsíc. Chytrý vlastník poctivě skládá zálohy, a těší se na rok 2014. A prodá byt. Vzápětí požádá SVJ o vrácení složených záloh. Má na to přece právo! (v r. 2014 bude vybráno 5250×6×12×14 =5.292.000) Když se podobných chytraku sejde víc, barák jim spadne na hlavu. Podle laka je vše v pořádku
Lake
Jestliže odpadl důvod, ke kterému byla záloha vybírána, vrací se plátci. Přes to „nejede vlak“.
Dotaz
Bude li tedy vybráno 5.292.000 je zcela zjevné, proč si „chytrý“ vlastník žádá zálohy nazpět. Zjevně proto, že z vybrané částky 5 mil. – se nejeví, že půjde o „OPRAVU“ ale o „ZHODNOCENÍ“. Třeba se mýlím, ale neměla by být „OPRAVA“ levnější než „ZHODNOCENÍ“ ?? Proč neplatí v případě pana „chápajícího“ totéž: cit. „Jestliže odpadl důvod, ke kterému byla záloha vybírána, vrací se plátci. Přes to „nejede vlak“?“ Proč by jste se dovolával §15/4 když zjevně 5 mil. nebude realizovat OPRAVU ale ZHODNOCENÍ?

Co tedy na takovýchto ZKUŠENOSTECH a položených DOTAZECH spatřujete hloupého mimo Vaší vlastní agresivní arogance či jedovatých slin, pane?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.