Vložil lake, 3. Listopad 2013 - 16:47

Vážená Janaa, zřejmě patříte k lidem, kteří mají potíže s porozuměním česky psanému textu.

Neexistuje žádný „můj smýšlený vlastník“. Toho vlastníka, který od roku 2000 hradí zálohy, si vymyslel pan chápající ve svém příspěvku „Vložil chápající (bez ověření), 3. Listopad 2013 – 1:16“. Pokud nejste schopna rozpoznat kdo je autorem kterého příspěvku, nechte si to od někoho vysvětlit.

Proč onen „smýšlený vlastník pana Chápajícího“ nepožaduje vyrovnání při prodeji jednotky se musíte ptát přímo jeho, ne mne. Pokud nerozumíte, že lake je někdo jiný než osoba, kterou si vymyslel pan chápající dne 3. listopadu, nechte si to od někoho vysvětlit.

Důvod, proč nedošlo k vyrovnání mezi prodávajícím a kupujícím, je pro tuto diskusi bezvýznamný. Nic Vám do toho ostatně není. O důvodech je možno pouze spekulovat:

  • Možná, že prodávající opakovaně požadoval, aby mu bylo sděleno na co se vybírají zálohy. Od předsedy dostal pouze odpověď, že je to 22 Kč/m2 a když nebude platit, dá ho SVJ k soudu.
  • Možná, že chtěl od SVJ vyúčtování stavu svých záloh ke dni prodeje, nebo alespoň k 31.12. před­chozího roku. Předseda mu po třech upomínkách sdělil, že účetní neví jak by to vypočetla a že roční vyúčtování záloh SVJ pro vlastníky nedělá.

Takže například toto mohou být důvody, proč prodávající nedal přechod pohledávek do kupní smlouvy. Nemohl. Neznal jejich výši ani důvod plateb. Ve smlouvě o převzetí pohledávky musí ta pohledávka být popsána určitě a srozumitelně – jak co se týká její výše, tak i důvodu platby.

Doufám, že nebudete tvrdit, že právě taková situace není v SVJ častá. Ale jak to bylo doopravdy se musíte ptát toho „smýšleného vlastníka“, ne mne …

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.