Vložil lake, 26. Prosinec 2013 - 7:08

Ne, tím nebude nic „spláchnuto“. Nějak se v tom spláchnutém topíte. Protože žádný „FO“ neexistuje a Vámi navržená část kupní smlouvy je absolutně neplatná pro neurčitost.

Mohl byste si dát práci a napsat do kupní smlouvy, že „nabyvatel se zavazuje uhradit kupní cenu 1 milion a hradit měsíčně 20 Kč/m2 zálohu na správu domu a pozemku podle § 15 odst. 2 ZoVB“. To by bylo srozumitelné a určité smluvní ujednání. V tom případě by šlo o závazek kupujícího do budoucna, že uhradí za prodávajícího měsíční zálohu na správu, která se stane splatnou v krátké době ode dne podpisu kupní smlouvy do dne jejího předání katastrálnímu ú­řadu.

Takto formulovaná část kupní smlouvy se ovšem nijak netýká již existujícího dluhu prodávajícího vůči SVJ. Tento jeho „starý“ dluh se podpisem smlouvy nezmění a je věcí věřitele (SVJ) aby svou pohledávku na dlužníkovi vymáhalo.

Předpis plateb, který obdrží kupující po nabytí jednotky, samozřejmě nesmí být sešvindlovaný – to jest nesmí obsahovat skryté splátky dluhu jiné osoby, ani nesmí obsahovat splátky úvěru SVJ. Ani jedno z toho není náklad na správu domu podle § 15 ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.