Vložil Neználek' (bez ověření), 25. Říjen 2013 - 23:38

..Zjistila jsem, že soused nad námi (v posledním patře) měl při odečtu spotřeby tepla na všech měřácích spotřebu „0“ jednotek…

  1. Váš soused nemusí přeci krást. Postačí pokud může radiátory zcela uzavřít. Zcela mu pak postačuje být vytápěn sousedními byty.
  2. manipulace je většinou neprokazatelná a je snadná. Plyne z ekonomické bezskrupulózní úvahy: zda se vyplatí napájet větrák ochlazující „odpařovací měřiče tepla“ nebo ne. Soused ale zjevně tuto techniku nepoužívá (když má podle Vás hodnoty =0).

..Je možné prokázat manipulaci s měřiči z jiného místa než přímo z jeho bytu?…

  • nejprve si ujasněte čeho chcete dosáhnout. Doporučuji zaměřit se na „řádné vyúčtování“ než na napadání sousedů a to ať již máte jakékoliv indicie čehokoliv.
  • zjišťujte to ale TO podstatné. Především je zjevné z Vašeho nynějšího „zjištění“, že nemáte řádné vyúčtování a že jste jej doposud zjevně nikdy nespatřila. Reklamovala jste jej tedy včas či vůbec?
  • řádné vyúčtování ohledně tepla a teplé vody obsahuje položky uvedené v §7/2 vyhl. 372/2001. Položky Vašeho souseda jsou tedy jen jedněmi z mnoha (§7/2/f), které by jste měla znát a to včetně veškerých postupů (§7/3). Pak teprve vyvozujte nějaké soudy (že soused netopí řádně (viz. vyhl. 197/2004) – za to může SVJ/BD neboť zjevně umožnilo aby bylo možné TRV demontovat nebo nezkontrlovalo fyzický stav IRTN).

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.