Vložil lake, 25. Říjen 2013 - 19:49

Ano, pane X, rozumíme si. Jde hlavně o to, aby kupci a nabyvatelé jednotek věděli od počátku, jaké švindly a podrazy jsou na ně nastraženy. Pokud jste četl názory paní PeDuPles a pochopil její praktiky, jste připraven: víte už, jaká nebezpečí na Vás číhají.

Je potřebné, aby nabyvatel prozkoumal předpis záloh a hledal všechny kostlivce ve skříni. Pak se s prodávajícím jistě lidsky dohodne:

Podívejte se, pane Prodávající, říkal jste, že na bytu neváznou žádné dluhy ani splátky, ale tady z předpisu vidím, že splácíte jakousi nejasnou platbu 1000 Kč měsíčně. To není záloha na správu, že ne? To je Váš dluh vůči SVJ, že? Takže jste srozuměn, že jej budete splácet dál, že ano. Mne se totiž netýká. Já přece kupuji byt tak, jak je.
Cože? Vy si představujete, že ten dluh mám převzít? Ale neřekl jste mi o tom ani slovo. Takže to úplně mění situaci. V tom případě cena se musí snížit, pokud mám za Vás převzít Váš dluh, to jistě chápete…
Takže se bavme o slevě a do kupní smlouvy dáme přechod toho dluhu, co říkáte? 

Švindl je celkem jednoduchý: příspěvky na správu nelze nikdy vymáhat na jiné osobě než na dlužníkovi. Takže se ze závazku uhradit příspěvek na provedenou opravu – kouzlem v účetnictví – stane zničeho nic úplně nová záloha na BUDOUCÍ náklady. Jakmile je dluh takto nepravdivě označen, podvodník tvrdí, že právě tyto částky je povinen platit i nabyvatel jednotky podle § 15 odst. 2 ZoVB.

Podvedený vlastník si většinou myslí, že si platí zálohy na budoucí opravy a údržbu domu. Nebo se naivně domnívá, že tak to musí být. Jak se mýlí! Geniálně jednoduchý podraz, založený na sociální manipulaci – stejně jako u těch prodejců hrnců Zep*er …

Později dojde na výhrůžky a soud. To zde paní PeDuPles také předvedla: trvá na tom, že když si vlastníci odhlasovali ten švindl s přeměnou dluhů na „zálohy“, že se tím prý musí navěky řídit každý nabyvatel jednotky. Zapomněla, že k převzetí dluhu je podle práva nutný písemný souhlas osoby, která vstupuje do povinností dlužníka.

Celá ta neuvěřitelná bouda se rozsype jako domeček z karet, jakmile se nastěhuje do domu vlastník, který řekne: A DOST! Netahejte mne za nos! Toto nejsou žádné zálohy, vy podvodníci!

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.