Vložil Merunka (bez ověření), 15. Říjen 2013 - 23:05

Dobrý večer,

kamery ve výtahu již máme. A stály 50.000 jak říkáte. Jenže zde radioaktivní předseda narazil (alespoň na chvíli) na stížnost jednoho člena společenství u UOOU. Zalekl se ale jen na chvíli, protože závěrem několikastránkového elaborátu od UOOU je, že UOOu zásadně zjišťuje situaci ex-post tedy až ve chvíli kdy může udělit pokutu. Proto kamery ve vtahu zatím (údajně) nefunguují.

Ostatní kamery bude realizovat zřejmě nějaký přítel výboru, ale spíše přítelík správce.

Spíše jsem ale myslel na nějaké právní řešení. Napadá mne např. zda se musím podílet na financování tohoto STB-áckého systému. V našich stanovách není ani slovo o tom, že by mělo SVJ v „popisu práce“ udržovat a starat se o kamerový systém. Nelze li tedy realizaci kamer podřadit pod „správu domu“, pak se domnívám, že rozhodnutí vlastníků se tedy týká výhradně těch vlastníků, kteří pro uvedené kamery hlasovali. Tedy nechť si je zaplatí a také separátně spravují. Já se i tak po jejich realizaci obrátím na UOOU ale pochybuji, že mi to bude co platné, protože tam žádné přítelíčky nemám. Já se více obávám, že některé jiné nespokojené netýkavky budou žalovat SVJ za zasahování do osobnostních práv. A budou li úspěšní, pak SVJ svou prohru zaplatí zase ze záloh na správu – jedno že tak nesmí činit. Zástupcům SVJ je všechno jedno.

Proto prosím o relevantní rady.

Nevím bohužel jak by mi mohlo pomoci se narychlo stěhovat. Rozhodnuto již bylo. Lze zde nalézt příspěvky ve kterých se píše, že co bylo „objednáno“ musí být uhrazeno. Jedno, že objednáno „hlasováním“. V tomto případě se upínám k tomu že není v moci SVJ realizovat kamery stejně jako se domnívám že by nemělo být realizovatelné zakoupit ultralight a zůdvodnit, že je třeba na správu domu. Možná někde v Krkonoších ale i tak pochybuji.

Můj odhad je také, že 300 nestačí. Jestli to ale nebylo srozumitelné – já s tím nesouhlasil. Nic platné mi to není. Takže domněnka že nemám co s penězi není správná. Já osobně mám pocit že čím více peněz bylo odsouhlaseno, tím vyšší hladina euforie ve výboru zavládla.

Děkuji Merunka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.