Vložil lake, 12. Říjen 2013 - 11:30

Pane Zdvihale,
nejen, že ignorujete zákon, ale také jste prvotřídní demagog a manipulátor. Napsal jste: „V rozhodnutí ÚS 2926/10 ze dne 19.1.2011 je okomentován případ s elektroinstalací v byt. jednotce vlastnice SVJ, které jak jsem pochopil z textu, schválilo finanční náhradu za přispění této vlastnice BJ. Potud je tedy jasné, že se nejednalo o opravu v celém domě. “.

Toto Vaše tvrzení je nepravdivé. V judikátu Ústavního soudu ÚS 2923/10 je hned v třetím odstavci textu uveden pravý opak toho, co se zde snažíte tvrdit Vy. Cituji:

„Žalovanou částku ve výši 7.200,– Kč žalobce požadoval vůči stěžovatelce jako mimořádný vklad do fondu oprav v poměrné výši dle vlastnického podílu žalované na společných částech domu. Tento mimořádný vklad měl sloužit pro potřeby úhrady výměny elektrorozvodů ve společných částech domu.“

A obdobně lžete i ve zbytku Vašeho textu. Napsal jste: „Platby do společné kasy musí hradit všichni.Ať původní vlastníci či příchozí noví, co si zakoupí byty. Dle Vašeho názoru by potom nemuseli hradit za bytovou plochu žádné finance.“.

To je opět lživá manipulace. Nikdy a nikde jsem nenapsal to, co mi podsouváte. Naopak. Úhradu příspěvků na správu má vlastník předepsánu zákonem (§ 15 odst. 1 ZoVB) a úhrada záloh na správu je také jeho zákonnou povinností (§ 15 odst. 2 ZoVB). Vy jste si prostě vymyslel co jsem nikdy nikde neuvedl. Vaše vlastní tvrzení označujete za mé. To je drzost, pane.

Já konstantně tvrdím něco zcela jiného: že nabyvatel jednotky má povinnost hradit teprve od okamžiku, kdy se stal vlastníkem. Není povinen zpětně platit dluhy jiných. Na nabyvatele jednotky nepřechází dluh předchozího vlastníka. To je fakt. Nejen že to plyne z obou uvedených judikátů. Přečtěte si k tomu také klíčový rozsudek Nejvyššího soudu 22 Cdo 242/2009 ze dne 8.12.2010: http://www.portalsvj.cz/…ode/242/2009.

O tom, že dluhy předchozího vlastníka je povinen hradit tento předchozí vlastník, je zde na portálu 28 příspěvků. Prostudujte si je laskavě, než zase začnete psát nesmysly a překrucovat cizí příspěvky:

Já už se s Vámi zde bavit nebudu, vzhledem k tomu, že sypete z rukávu jednu nepravdu za druhou. Lež má krátké nohy. Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.