Vložil lake, 17. Září 2013 - 22:06

Pane Dolomite,
nikdo netvrdí, že Vaše část záloh je považována za nevratnou. Zálohy jsou vždy vratné, jinak by nešlo o zálohy. Váš problém je jinde: nevíte na co jste platil, takže nemůžete rozpoznat okamžik, kdy by vám nevyčerpaný přeplatek měl být vrácen. Ani nevíte, jak se pozná nevyčerpaný přeplatek, protože jste nikdy nehradil na konkrétní účel plánovaný na konkrétní rok. Možná jste hradil na opravu oken, která je plánována správcem na dobu za 25 let, nebo na novou střechu, která se bude (podle názoru správce) pořizovat po 40 letech. Vaše zálohy jsou samozřejmě vratné, pokud se ty částky nevyčerpají ani po 25 letech, 40 letech nebo 120 letech.

Píšete, že nechcete přijít o nemálo peněz. Obávám se, že jste o ty peníze přišel v okamžiku, kdy jste začal platit bez důvodu a bez schváleného plánu údržby, oprav a financí SVJ na 30 let dopředu. Dal jste tím přece předem souhlas k jakémukoliv hospodaření s těmi částkami. Opak byste musel u soudu tvrdit a také prokazovat.

Máte šanci, pokud přesvědčíte ostatní, abyste si odhlasovali vrácení alespoň části složených záloh. Vaše alikvotní část se samozřejmě vyplatí Vám jako plátci záloh a věřiteli. Nikoliv novému vlastníkovi vašeho bytu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.