Vložil petrsv, 2. Září 2013 - 11:48

Pavle, děkuji za odpovědi. Myslím, že toto fórum je tady od toho, aby se o věcech diskutovalo. A já se radši zeptám, než si udělám závěr. Jednotlivé § jsem samozřejmě četl, i tak mi to nebylo jasné, proto ty dotazy.

§ 1177 – mě šlo pouze o tu povinnost ohlášení. Je už jedno čeho, stejně na to lidi kašlou. Nehlásí nabytí, nebudou hlásit ani to další. Neřeším co všechno a jestli je to správné nebo ne, ale samou podstatu nařízení, za jehož nesplnění nikomu nic nehrozí.

§ 1178 – jak jsem psal – nevím, jestli to nějaký zákon řeší, nicméně praxe taková je. Na tomto § ale nevidím nic špatného nebo rozporuplného, Vy jste ho zmínil, ale nenapsal, co je na něm tak zajímavého…

§ 1179 – já bych v tom takový problém neviděl. Prudiči, kteří nemají nic jiného na starosti, to dělají už dnes. A ti, kteří se nezajímají, nebudou se zajímat ani potom. Ale je to asi věc konkrétních SVJ.

§ 1180 – mno, na tom něco bude…

§ 1186 – podle mě jde o dluhy vlastníka vůči SVJ. Onu dohodu má zřejmě suplovat právě tento §. Ale to je samozřejmě moje chápání, k tomu by se měl vyjádřit právník.

Ještě jednou díky.

Petr

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.