Vložil 123456 (bez ověření), 26. Srpen 2013 - 17:25

„Účetnictví našeho SVJ je vedeno pouze jako střediskové. Kolik takových SVJ jako účetní střediska správce vede není mi známo.“ – to není v rozporu s ničím. Domníváte se, že by správce pro každé SVJ měl pořídit jeden PC, jeden SW a jednu účetní?

„1.účetnictví našeho SVJ je vedeno jak na majetkových, tak i na výsledkových účtech“ – takto obecné tvrzení neshledávám vadným. Záleží samozřejmě co na rozvahových a výsledkových účtech je účtováno.

„3.nezjištěné množství účetních zápisů je prováděno prostřednictvím účtu 395.“ – každý SW umí vyjet operace na jednotlivých účtech, že Vám je nedali je věc jiná. Ze samotného faktu, že neznáte pohyby na jednotlivém účtu nelze nic dovodit.

„Pohyb na tomto účtu je veden pouze za SVJ celkem včetně čerpání této zálohy.“ – neexistuje předpis, který by přikazoval účtovat po vlastnících. Pokud ho znáte, uveďte ho.

Pokud vystupujete agresivně proti výboru a obviňujete ho ze špatně vedeného účetnictví nedivím se, že se výbor k Vám chová, jak se chová. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Vzal jste to za špatný konec.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.