Vložil Dotaz (bez ověření), 23. Srpen 2013 - 17:22

nebuďte hnidopich. Ať se již platba na účet SVJ nazývá jakkoliv je to prostě tak, že platím ODSOUHLASENOU a USNESENOU částku ve výši XY-Kč/m2. My nemáme ve stanovách že platíme dle §15/2. Prostě to tam nemáme a mít nebudeme – tak pravily ovce (alespoň ty, co nemlčí). Tím jsem Vám snad také dostatečně objasnil „co je to za peníze“ – tedy peníze na účtu SVJ. Jistě snad souhlasíte, že se tam neobjevily zázrakem nebo díky nějakému tajemnému spozorovi který si je tam ulil namísto aby si je dal do „daňového ráje“.

Já nevím jak u Vás ale u nás se vybírá „usnesená částka“ dle §15/2 (alespoň tomu stále věřím). A účel výběru „na něco“ se u nás nezměnil již 5-let. A já s tím přes veškerou snahu nedokážu nic udělat. Takže co? Podle Vás bych měl přestat respektovat doposud platné usnesení Shromáždění o výši záloh dle §15/2 ??? – neustále okolo mne létají hrozby žalobami (nejen kolem mne ale i několika dalších, kteří již mají plné zuby být nadále ovcemi).

Pokud jde o „finančně náročnou opravu“ – a tím myslíte co? …pád letadla na barák nebo výbuch jako ve Frenštátu? Opravy se snad plánují. Jasně jsem uvedl že ty 2-mega nejsou na žádnou plánovanou akci určeny ale plynou výhradně z toho že záloha vybíraná dle §15/2 je dlouhodobě stanovena (podle mých propočtů) na 250% částky potřebné. Jenže ovce trvají na zcela iracionální úvaze, kterou nakonec uvádíte i Vy: CO KDYBY JSME CHTĚLI NÁROČNOU OPRAVU… Třeba jsou SVJ kde to nikomu nevadí ale taková záloha není souladná s účelem jejího výběru. Já ale zde neřeším zda je nebo není ale zajímá mne to investování ve „fondech“. A že toto investování je rizikové vím. Chci mu zabránit.


„…když už všichni vidí, že máte dost? SVJ…“

Já nevím kdo všichni. Já to vidím, ale nikoho jinýho to nezajímá – ovce buď bečí proti mně nebo mlčí a čumí. Informace které jsem získal o stavu na účtu SVJ jsem získal po dlouhém boji a jen s pomocí rozsudku. Připadá Vám že si chci nechat „…diktovat kolik mám platit…“? Přeci uvádím co činím a doufám, že „pravda a to že JÁ JSEM VLASTNÍK – zvítězí nad SVJ (=stádo ovcí) a správcem (=podnikatelský lump)

Pokud jde o Lakeho – to je právní teoretik a nevěřím že vyhrál byť jakýkoli spor pakliže vůbec nějaký vedl. Lake tady pohazuje pouze proklamacemi a pokud se zeptáte na nejasnosti které snad mohou z jeho „zcela průzračných a jasných formulacích“ vyplynout – dočkáte se hrubiánství a drzounství.


a teď zpátky k realitě:

  • jak zabráníte (nikoliv z pozice předsedy) odlití přebytku peněz z účtu SVJ do investičních fondů?
  • a jaké máte možnosti vzepřít se tomu – pokud Vás jako předsedu k tomu bude zavazovat ovčí usnesení? Pouze se vzdáte funkce a utečete nebo taky něco užitečného?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.