Vložil VŘ (bez ověření), 5. Srpen 2013 - 7:58

Bohužel musím potvrdit Vaše obavy z pravděpodobného výkladu těch podmínek. V souvislosti s omezením přístup programů k dálkovému nahlížení do katastru jsem psal na ČUZK a ukázalo se, že problematice opravdu nerozumí a ani nemají vůli pochopit, o co vlastně SVJ jde. Cituji:

""" ČÚZK byl nucen provést změny v aplikaci Nahlížení do KN a vytvořit ochranu, protože neúměrně rostlo vytěžování dat katastru nemovitostí automatizovanými prostředky, které značně zatěžuje provozovanou technologickou infrastrukturu. Aplikace Nahlížení do KN je dle Podmínek používání (viz http://nahlizenidokn.cuzk.cz/…aplikace.htm) určena pro interaktivní práci uživatelů. ČÚZK v minulosti nespecifikoval žádné rozhraní pro přístup z jiných aplikací nebo nástrojů. Pokud se někdo samovolně takto napojil na aplikaci Nahlížení, dělal to s plným rizikem, že po jakékoli úpravě na straně ČÚZK může toto napojení přestat fungovat. WWW aplikace z principu na takové napojení nejsou určeny. Tyto aplikace jen „zneužívají“ www rozhraní, určené pro interaktivní uživatele, nikoli pro aplikace. Pro využívání automatizovanými prostředky jsou určeny Webové služby dálkového přístupu, které mají specifikované rozhraní a garantovaná data.

Dle Vašeho emailu využíváte Nahlížení pro přípravu hlasovacích lístků apod. Dovolujeme si Vás upozornit, že shromažďování osobních údajů (jmen, příjmení a adres vlastníků nemovitostí – fyzických osob) může být kvalifikováno jako porušení zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Nahlížení do KN navíc nemá garantovaná data, všechny výstupy jsou pouze informativní, což je také v aplikaci uvedeno, a proto není vhodné je používat k jakýmkoli činnostem, vyžadující ověřené údaje." """

Na další konverzaci vedenou ve stylu, že pro SVJ je nepřijatelné použít placený přístup s cenou 10 Kč za jednotku a přístup jsem byl odkázán na „webové služby dálkového přístupu“, čili onen placený přístup. Je to jak házet hrách na zeď.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.