Vložil lake, 1. Srpen 2013 - 20:07

Pane novasku, nechovejte se jako ustrašené dítě. Přestaňte fňukat. Máte přece platnou smlouvu. Zhotovitel je povinen podle ní postupovat. Jestliže porušil technologický postup, či použil jiný materiál, vyzvěte jej prokazatelně k nápravě, nebo ať to učiní stavební dozor zápisem do stavebního deníku.

Máte jistě sjednánu smluvní pokutu pro případ, že vinou zhotovitele dojde k prodlení a SVJ neobdrží sjednanou dotaci. Smluvní pokuta je jistě tak vysoká, aby pokryla ztrátu dotace. Čeho se tedy bojíte? O čem zbytečně dumáte?

Přestaňte blábolit o tom, že „jste v kleštích“. Přestaňte si vymýšlet pohádky o „výměně dodavatele“. Četl jste vůbec alespoň jednou smlouvu, kterou SVJ uzavřelo? Jak jste přišel na myšlenku, že prostě „změníte dodavatele“??? Ve vaší smlouvě snad je ustanovení, že SVJ může kdykoliv se mu zlíbí dát dodavateli „kopačky“, uprostřed rozpracované akce? Opravdu to ve smlouvě máte takto uvedeno? A bez pokuty pro SVJ? To bych se tedy velice divil.

Přestaňte se okamžitě dohadovat s dodavatelem. On vám nebude nic diktovat. Převzal projekt, ten je pro něj závazný a přesně podle něj taky dílo odevzdá.

Nikdo dnes netuší co se může stát na styku dvou různých materiálů. Mohou nastat objemové změny. Každý z obou materiálů má jinou pevnost v tlaku. Na styku materiálů může vzniknout pod omítkou štěrbina. Nelze vyloučit kondenzaci vlhkosti v tomto prostoru. Co se stane za pět, deset, patnáct let? Chcete to na vašem domě testovat? To jste tedy hazardér.

Neexistuje ani jeden racionální důvod, proč byste měli přistoupit na jakoukoliv odchylku od projektu. Žádné bastlení, žádné soukromé akce, žádné vymýšlení nepovolených odchylek. Dodavatel prostě odstraní co si bez svolení dovolil na stěnu naplácat a bude pokračovat v práci přesně podle projektu. Tak bych postupoval já.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.