Vložil lake, 14. Červenec 2013 - 19:16

Pane Dušane, napsal jsem přece jasně, že se zabýváte bezvýznamnou prkotinou.

Když se původnímu vlastníkovi zachce, uvede v Prohlášení vlastníka také náležitosti stanov. Když se mu nezachce, stanovy tam neuvede a nechá si jejich schválení na pozdější dobu. To je vše co se o věci dá říci: je to pouze na rozhodnutí původního vlastníka. Nic jiného nevymudrujete ani Vy, ani nikdo jiný.

Nerozumím vůbec co chcete vlastně „objasňovat“ ohledně § 1166 odst. 2, ani nerozumím, kde chcete najít případ, kdy by původní vlastník „musel“ učinit náležitosti stanov součástí prohlášení. Žádný takový případ neznám, protože to záleží pouze na jeho vůli a jeho rozhodnutí. I kdyby měl jako developer v kapse smlouvy o smlouvě budoucí o prodeji dvaceti jednotek dvaceti různým vlastníkům, nic se nestane, jestliže v prohlášení stanovy nebudou. Nejde ani o trestný čin, ani o přestupek.

Základní poučkou právní vědy je nevytvářet právní normy, které jsou nevymahatelné a nevynutitelné a které je možno bezstrestně porušovat. Ustanovení § 1166 odst. 2 je jedna z takových zbytečných a bezzubých právních norem, kterým se každý může vysmát.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.