Vložil Pavlista, 12. Červenec 2013 - 12:44

Díky za odpověď.

  1. Souhlasím a jsme si toho vědomi. Komíny jsme chtěli vyvložkovat a nechat dál sloužit svému účelu. Nechceme je bezdůvodně rušit. Problém se odvíjí od toho, že máme více byt.jednotek napojených do jednoho odtahu. Bohužel technicko-stavební charakter objektu nám neumožňuje překonat všelijaké předpisy, normy a vyhlášky, které s tím souvisí a další problémy na to navazující. Ani hromada vystřídavších se odborníků nám nepomohla. To je na dlouhé psaní. Jsme do toho řešení tlačeni samotnými vlastníky.
  2. Ve stanovách to nemáme a je nám jasné, že do toho nikoho tlačit nemůžeme. Kdo má bojler, toho se to netýká. Bojler si mohou pořídit i ostatní, vlastníkům jsme to navrhli. mezi vlastníky ale převládá zájem na zhotovení centrálního ohřevu TUV.
  3. Nejsem si jistý, zda by byli ztráty tak vysoké jak uvádíte. Cirkulace by byla časově omezena po dohodě s vlastníky, pro rozvody se vybere vhodná izolace, atd. Navíc do budoucna dojte k úspoře nákladů na revizích a kontrolách komínů a plynových ohřívačů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.