Vložil Anonymous, 20. Leden 2008 - 20:55

Trochu bych doplnil odpověď p.Matějky. Naznačil Vám podorbněji možnosti řešení a co stím souvisí. Uvedená možná tech. i právní opatření samozřejmě něco budou stát : peníze a starosti.

  • tak jako může dobře fungovat velké SVJ může špatně fungovat malé SVJ.
  • větší počet SVJ v jednom „tech. propojeném“ objektu s více vchody (SVJ) , více nákladů na společné problémy, každý bude řesit ty samé.
  • příchodem nového (ých) vlastníka(ů) mohou časem zjistit, že očekávané „výhody osamostatnění“ jim nezajistí dlouhodobě klidné soužití a že to, více záleží na „schopnostech a dobrém vedení“ SVJ.

Ono není problémem jen uvedené ale i další co bude přicházet a dělat problémy po „rozdělení“ na více SVJ: okna, fasády (zateplení) střecha, hromosvody a j. co je také určitým pojítkem sekcí domů. Pohledem jsou takové domy dobře odlišitelné a mnohdy působí nejen kuriozně ale i smutně. Každý pes jiná ves. Tím netvrdím, že pohledově odlišné barevné řešení jednotl. sekcí nemůže být při jednom SVJ pohledné.

Než se rozhodnete pro „rychlé“, ukvapené rozdělení, předem zvažujte co vše to s sebou přinese za (+) a (-). Vyzkoušejte životem ověřené : „Chytrý jde ke zkušenému“ a „zdravý selský rozum“.

k.kolar@centrum­.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.