Vložil lake, 25. Červen 2013 - 19:15

Co je podle Vašeho názoru nespravedlivé je pro věc bezvýznamné. Nemusí však platit ani to, co si odhlasovalo shromáždění (jde-li např. o usnesení v rozporu s dobrými mravy). Je v první řadě nutné porozumět co se v domě děje s teplem a vyjít z rozdělení nákladů na vytápění (vytápění jednotek a vytápění společných částí domu). Také je nutno respektovat znění vyhlášky č. 372/2001 Sb. Podle vyhlášky platí:

  • Zúčtovací jednotkou [je] objekt nebo jeho část, popřípadě objekty nebo jejich části, které mají jedno společné, technologicky propojené odběrné tepelné zařízení^1) a společné měření nebo stanovení množství tepelné energie a nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody,
  • Vytápěním [je] ústřední vytápění pomocí otopné soustavy ovlivňující zúčtovací jednotku, kterou prochází, napojené na společný zdroj tepelné energie; vytápěním není vytápění bytů a nebytových prostorů prostřednictvím samostatných etážových okruhů zásobovaných tepelnou energií z vlastních zdrojů tepelné energie, používajících různé druhy paliv nebo elektřinu, ani vytápění prostřednictvím uzavřených okruhů, do nichž dodává a měří tepelnou energii na základě smlouvy dodavatel přímo konečným spotřebitelům,

Jestliže tedy byt není součástí zúčtovací jednotky a neposkytuje se do bytu služba „vytápění“, pak nejste oprávněni mu za neobjednanou a neodebíranou službu nic účtovat.

Samozřejmě je povinen hradit alikvotní část nákladů na vytápění společných prostor domu, ale to se rozumí samo sebou a jistě k tomu máte schválená pravidla rozúčtování v souladu s § 11 odst. 4 ZoVB.

Na současnou situaci si můžete jedině stěžovat na lampárně, nebo tomu, kdo udělil souhlas s odpojením jednotky od společné topné soustavy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.