Vložil lake, 24. Červen 2013 - 19:02

Paní Alexxandro, prošvihla jste co jste mohla, nechala jste věci dojít příliš daleko a zanedbala jste ochranu Vašich práv. Nyní je pozdě se z toho vyvléknout. Ať to skončí jakkoliv, něco Vás to bude stát.

Zkusit byste to mohla podle okolností s trestným činem § 208 Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Sazba pro členy organizované skupiny je šest měsíců až pět let nebo peněžitý trest.

Pokud mají členové výboru uzavřenu smlouvu o výkonu funkce, ve které se zavázali jednat jako členové statutárního orgánu s péčí řádného hospodáře, a převzali také písemně odpovědnost za svěřený majetek SVJ, pak samozřejmě je možno bez problémů kvalifikovat jejich jednání jako trestné podle § 220 Porušení povinnosti při správě cizího majetku, popř. § 221 Porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Přitěžující okolností je, že čin byl spáchán v organizované skupině, pak je sazba osm let.

Jestliže smlouvu podepsali, nebude problém trestný čin prokázat a vymoci na členech výboru škodu, kterou způsobili SVJ – právnické osobě. Ale cosi mi říká, že žádnou smlouvu o výkonu funkce nepodepsali. Nemýlím se?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.