Vložil lake, 23. Červen 2013 - 21:27

Ale nepovídejte. Tvrdíte, že SVJ má jakousi zákonnou povinnost, ale nejste schopen citovat zákon, ze kterého by mu taková povinnost vyplývala. Jakýpak je ten „zákonný způsob rozúčtování“, to byste nám neřekl? Neřekl, protože žádný neznáte.

Jediný zákonný způsob rozúčtování je ten, že měla být před začátkem poskytování služby schválena pravidla rozúčtování tříčtvrtinovou většinou přítomných podle § 11 odst. 4 ZoVB.

Vy ale taková pravidla nemáte schválena, že? Dejte to tedy k soudu, na co čekáte? Soudce se Vás zeptá, proč jste se jako vlastník jednotky nesnažil včas o to, aby byla přijata pravidla předvídaná zákonem. Někteří vlastníci jednotek v domě se už zařídili, mají vodoměry a podle nich jim SVJ účtuje spotřebu. Zkuste to právně napadnout, umíte-li to.

Kdo způsobil určitou situaci, není oprávněn se na ni odvolávat. Jestliže vlastníci jednotek jsou jako zabedněné ovce a je jim jedno, že neexistují žádná pravidla rozúčtování, dobře jim tak. Přestante mudrovat o vlastních chybách a běžte si ta pravidla schválit: už jsem napsal, že bez nich se v SVJ nehnete z místa.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.