Vložil SVJ jn (bez ověření), 30. Květen 2013 - 16:13

Dobrý den, děkuji moc.

Pokud to chápu dobře, tak pokud by v prohlášení vlastníka bylo u jednotlivých garážových stání napsáno s výhradním právem užívání a definována bytová nebo nebytová jednotka, tak je to ta první možnost a pak to stavitel mohl udělat (tz. garážové stání č. 1 s výměrou s výhradním právem užívaní bytovou jednotkou č. 1).

Pokud to tam není, tak neměl právo výhradní práva užívání prodávat. On pracoval na změně prohlášení vlastníka do této podoby (i na odstranění nepravd, které tam jsou – např. špatné vybavení bytových jednotek, špatné výměry…), ale celou věc nedotáhl, dostal se do insolvence a není k dostižení. Insolvenční správce teprve nedávno prodal jeho nebytové jednotky, takže teprve chvíli není vlastníkem a my bychom rádi vše dali do pořádku.

Ještě mám dotaz k tomu, co je potřeba zdokumentovat, když by se vlastníci na shromáždění dohodli o jiném způsobu využívání garáže a jiném rozdělení garážových stání. Stačí jen klasický zápis ze shromáždění, nebo je potřeba mít ho ověřený notářem, případně sepsat dohodu o využívání společných prostor, jak to mají některá SVJ.

Děkuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.