Máme platit za výtah, který nemáme?

Vložil Vlastník Kladenská (bez ověření), 28. Květen 2013 - 15:30 ::

Dobrý den, objekt našeho SVJ má 6 vchodů a v rámci nově provedené půdní vestavby byly k pěti vchodům ze šesti přistaveny výtahy. Výbor našeho SVJ nyní překládá ke hlasování na Shromáždění vlastníků 2 návrhy nového Prohlášení vlastníka, jedna má podchytit skutečnost, že jeden vchod výtah nemá, a jmenovitě vyjmenovat byty, které výtah mají a které nemají, a druhou variantu, ve které tuto skutečnost nepodchytí, a ve které bude výslovně uvedeno, že :

„V domě nejsou určeny žádné společné části domu společné vlastníkům pouze některých jednotek“

Pro rozúčtování nákladů za výtahy doporučuje výbor variantu, ve které by vchod, který výtah nemá, platil za výtahy určitou částku za revize, opravy a tzv. amortizaci (asi 100,– – 200,– Kč) měsíčně a ostatní vchody, které výtah mají by navíc platily i za provoz výtahů.

Nám, vlastníkům ze vchodu, který výtah nemá se to ale zdá nesprávné, a myslíme si, že pokud náš vchod výtah nemá, tak také nemáme platit nic. Věděl by snad někdo správné řešení takovéhoto netypického případu? Děkuji, Vlastník Kladenská

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.