Vložil Petr, 22. Květen 2013 - 12:59

Výbor by měl informovat o plánu revizi plynu (prováděné dle zákona), a požádat o zpřístupnění bytu. Vy byste ho měla informovat že plyn nemáte. Pochybuji, že je povinnost hlásit výboru odhlášení elektroměru, plynoměru. Otázka je, zda do bytu vedou trubky, ve kterých plyn je a může unikat. Kontakt na vlastníky bytu by měl výbor (správce) mít nejen kvůli revizi plynu. Otázka je, že nařízené revize dle zákona se týkají (pokud vím) společných částí plynovodu. Revize v bytech by měly být prováděny v zájmu uživatele bytu.

Viz např.

http://www.portalsvj.cz/…ne-revize-aj O revizích předepsaných Vložil PetrF (bez ověření), 7. Listopad 2008 – 10:18 O revizích předepsaných zákony společenství nerozhoduje a povinnosti je vykonávat se nemůže zprostit ani dohodou 100 % členů. Něco jiného je, pokud byste chtěli provádět revize nad rámec zákona – některé takové jsou více než vhodné, např. při revizi společného rozvodu plynu a společných plynospotřebičů je více než vhodné současně provést revisi veškerého rozvodu plynu a veškerých spotřebičů, tj. i těch částí rozvodu plynu a spotřebičů, které se nachází v jednotkách a jsou ve vlastnictví jednotlivých členů společenstí, ač takovýto postup žádný zákon nenařizuje. PetrF

  • – – – – – – – – –

Domnívám se, že revizní firma si může u dodavatele plynu zjistit, zda je v bytě odběrné místo. Zkuste se na to zeptat dodavatele plynu a revizáka.

Částka za revizi plynu ale nebývá tak vysoká, aby podíl vlastníka bytu zruinoval.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.