Vložil higis, 14. Květen 2013 - 11:38

Děkuji panu lakemu, je zřejmě velmi fundovaný a jeho odpovědi i v jiných dotazech velmi kvalitní. Na jednoho je to SVJ trochu moc.....

  1. Děkuji odpověď je dostatečná, otázka byla úmyslně položena co nejobecněji
  2. Je nějaký jiny dostupný způsob, než účet SVJ, z jakého by bylo možné získat peníze na např pojištění domu, než po oznámení výše příspěvku s danným termínem spolumajitelům, potom pokorně čekat třeba 3 měsíce než peníze pošlou. Přece takovou věc pokaždé nebudu dávat k soudu a čekat 2–3 roky..........
  3. Mezitím jsem se chytil různých vláken s problémy se soc a zdravotním pojištěním a i odpověď pana kolemjdoucího mne spíš utvrdila, že je to lepší dělat zadarmo......­..Přemýšlím i o zadání správy specializované firmě. jsem 4–6 měsíců z roku mino rep. Víte prosím o nějakém vlákně s touto tématikou? Prozatím jsem nenarazil, je mi jasné, že vše bude výrazně dražší a nechci zadat s.r.o.

5.S reklamací by to možná šlo, že bych zplnomocnil SVJ k zastupování a majitelé poškozených jednotek by vstoupili jako vedlejší účastníci. Je to tak možné a účelné přenést částečně na právnickou osobu která je ve věci poškozování zainteresovaná?

6. Doufám, že po znaleckém posudku, který bude vytvořen specializovaným znalcem na střechy, nebude problém prokázat vady a nebezpečí poškození, zadat po výběrovém řízení opravu kvalitní firmě a potom po původním zhotoviteli vymáhat. Oprava, nebo jinak řečeno uvedení do řádného technického stavu, v našem případě znamená řádově desetitisíce a já nemohu donutit spolumajitele k zaplacení podílu v řádech stokorun. To je můj plán, je to tak dobře, nebo zná někdo lepší cestu, jak donutit zhotovitele po záruce?

6. Ví někdo o vlákně zabývajícím se problémem účtů SVJ, prozatím jsem nenarazil, díky za odkaz......

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.