Vložil lake, 10. Květen 2013 - 19:01

Odpovídám postupně na Vaše dotazy.

  1. Nevím jak je to možné. Vy to taky zřejmě nevíte – jak to mám tedy tušit já? U vás si dělá kdo chce co chce. Vaše SVJ je bohužel neřízený reaktor černobylského typu. V normálních SVJ se sestaví dlouhodobý plán oprav a finanční plán (Reserve Study). Ten se odhlasuje na shromáždění. Všichni vědí rámcově co se bude pořizovat, kdy, a kolik bude každá zakázka přibližně stát.
  2. Výborně. Taže jste podepsal objednávku za 800 Kč, můžete to prokázat a obrátíte se na soud. Tu radu jsem Vám dal už dvakrát. Netuším ovšem co na kom vysoudíte: náklad už byl prokazatelně vynaložen, členové statutárního orgánu neodpovídají za vzniklou škodu, i kdyby nějaká nastala.
  3. Nevím jak jste se měl zachovat. V normáním SVJ to probíhá tak, že se vybere dodavatel, udělá se kalkulace, shromáždění se usnese a pak se věc realizuje. V Černobylu na to ovšem mají vlastní postupy. Vy nevíte co je v domě společné a co ne, shromáždění neprobíhají od r. 2009, nemáte dlouhodobý plán údržby a oprav, jsou nějak podivně rozdělené platby na „vchody“ v rozporu se zákonem. Takže nevíte ani tu základní věc, zda nové technické zařízení je společné všem, nebo společné jen některým, nebo to vůbec není společná část domu.
  4. Nepochybuji, že zvonky a celý dům potřebují občas opravy. Jenže Vy nevíte komu co patří a čí jsou nově pořizované věci. Jsou snad společnými částmi domu? Asi ne, protože je přece neplatili všichni, ale jen jeden „vchod“ nějakým extra speciálním způsobem, viďte? V normálním SVJ si vlastníci změní Prohlášení a v něm rozdělí společné části a technická zařízení na tři skupiny: a) společné všem, b) společné pro vchod vlevo, c) společné pro vchod vpravo. Ale u vás to v Prohlášení není, ani v něm není všechno. Nikomu to nevadí. To je ten Černobyl, všechno to vyzařuje, na co sáhnete je kontaminované, dlouhodobě se v tom nedá žít.

Já Vám bohužel neumím pomoci. V té jaderné elektrárně celý čtvrtý reaktor pohřbili do betonového sarkofágu a nechali to zářit, protože s ním nemohli nic jiného udělat. Vy ale máte možnost – přečtěte si zákon č. 72/1994, svolejte konečně po letech shromáždění a kandidujte na předsedu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.