Vložil X (bez ověření), 7. Květen 2013 - 21:46

Je zde ještě zbrusu nový zákon č. 67/2013 Sb. (kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty), který stanovuje pokutu 100 Kč/den (36.500 za rok !!) při nesplnění povinnosti uložené tímto zákonem. Mám za to, že neoznámení počtu osob rozhodných pro rozúčtování, je nesplněním povinnosti. To platí pochopitelně jen v případě, že se shromáždění neusnese na jiném způsobu rozúčtování, kde počet osob nebude hrát žádnou roli.

Osobami rozhodnými pro rozúčtování služeb se rozumějí:

  1. nájemce bytu a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v bytě po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období, nebo
  2. vlastník jednotky, pokud jednotku nepřenechal do užívání a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v jednotce po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období.

Pro Pavla:

Pokud u vás v obci platíte poplatek za komunální odpad (jako např. v Praze), pak vaše rozhodnutí koliduje se zákonem o odpadech, podle kterého SVJ-plátce rozúčtuje poplatek na poplatníky-fyzické osoby. Můžete se jen potichu modlit, aby na to nějaký kverulant nepřišel. Pak byste museli chtě nechtě evidovat poplatníky poplatku za komunální odpad. Zákon o odpadech jinou variantu rozúčtování ani nezmiňuje. Snad jen dohoda všech by mohla nutnost evidence poplatníků vyloučit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.