Vložil lake, 6. Květen 2013 - 9:23

Vršíte chybu na chybu. Jestliže odvoláváte výbor, je třeba si napřed zjistit, zda stanovy něco takového vůbec umožňují. Pokud ne, pak výbor byl zvolen na celé funkční období a jakákoliv snaha o „odvolání“ nemá žádné právní účinky.

I kdyby stanovy umožňovaly odvolání v průběhu funkčního období, provést odvolání bez přípravy a bez předběžně dohodnuté náhrady byl zjevný nerozum. Napřed je třeba myslet, pak teprve konat. Ve vašich stanovách si přečtěte kdy nabývá právní moci odvolání členů výboru. Podle toho se zařiďte.

Ptáte se co máte napsat do zápisu. To je nesmyslný dotaz. Zápis se přece pořizuje přímo během shromáždění. Do zápisu uvádíte to, co se skutečně na shromáždění dělo, zda bylo usnášeníschopné, co bylo navrženo, o čem bylo hlasováno, zda jednotlivé návrhy usnesení byly přijaty či nebyly a jakým kvórem. Je možno volitelně navíc zachytit v zápisu i obsah diskuse k jednotlivým bodům, buď podrobně nebo méně podrobně – zcela jak je libo.

Pokud si snad chcete dodatečně vymýšlet nějaké „zdůvodnění“, pak by šlo o falšování zápisu.

Pojem „kontrolní výbor“ neznám. Máte něco takového ve stanovách? Kontrolor ani revizor nebývají funkce spojené s členstvím ve výboru, nýbrž zpravidla jde o samostatné orgány SVJ, nebo o členy takového samostatného orgánu. Ale samozřejmě záleží pouze na vašich stanovách.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.