Vložil Neználek' (bez ověření), 2. Květen 2013 - 16:33

…účetní k nalížení vůbec nepotřebuju, stačí když budu mít nachystané doklady…

  • a jaké podklady? Víte jaké „podklady“ žádat? Víte např. zda žádat smlouvy ze kterých plynou nějaké závazky, nebo ty máte k dispozici?

..proti celému SVJ. Ale nic jiného mě nenapadá…

  • nikoliv. Nebojujete proti SVJ ale několika žabákům na prameni.
  • stačí úplně pokud Vy budete mít správnou představu o tom co se platí a za co. nevím zda Vám postačí pouze nahlédnout do dokladů – ono ještě záleží na pravidlech pro rozúčtování. A ta v té účetní firmě sice najdete, ale pak musíte najít také zda jsou platná. A na to Vám odpoví toliko zápis ze Shromáždění kde jste se na takovém postupu dohodli.
  • než půjdete do té firmy, vybavte se Stanovami kde máte ustanovení o nahlížení. Buďte jista že až přijdete může se stát, že že Vám suše sdělí že se vyjádří písemně nebo že dostali pokyn Vám nic nesdělit atd. (stará osobní zkušenost)
  • na tu hodinovou taxu si dejte pozor: pokud vyjádříte cokoli by se dalo považovat za konkludentní souhlas, bude to pak po Vás možné vymáhat (zase osobní zkušenost – po mně chtěl správce kterému jsem šel po krku 1050 Kč/hod. Neuspěl sice, neboť udělal právní boty ale je třeba si dát pozor.)

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.