Vložil lake, 6. Duben 2013 - 6:51

Pane J1,
jestliže ve vašem případě je domovní přípojka ve vlastnictví dodavatele vody, pak se Vás novela zákona přece nijak nedotýká. Jak jistě víte, novela má vliv pouze na část vodovodních přípojek, které:

  1. jsou uloženy pod veřejným prostranstvím,
  2. a zároveň jsou ve vlastnictví odběratele vody.

Pouze u nich se odstraňuje nesmyslné dosavadní ustanovení zákona, které nutí dodavatele vody, aby se o cizí přípojky staral za své vlastní peníze. Což pochopitelně dnes zvyšuje cenu vody pro všechny (tedy i pro Vás).

A o tom to právě je. Každý dodavatel vody tyto opravy cizího majetku předražuje i trojnásobně a pak si je v pohodě zakalkuluje do svých nákladů na vodu – v plné výši. Naivní je představa, že to snad dělají pro nás za nejnižší režijní cenu !!!

Panuje zde popletený názor, že současný protiústavní stav je nějaká výhra. Naopak. Ale to ovcím v domech nelze vysvětlit. Je jim úplně jedno, že platí i proto za vodu více. Hlavně že se ovečky nemusejí samy starat o svůj majetek, že ano. Hlavně, že budou mít opravy zdarma, jako za komunismu – ale už jim nedochází, že to zdánlivé „zdarma“ zaplatí pak v ceně vody trojnásobně.

Poslanci ČSSD vystihli náladu stáda a spustili okolo novely zákona nesmyslné divadlo.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.