Vložil leefi, 21. Březen 2013 - 8:39

Na objasnění Revitalizace a výstavba byla odsouhlašena jednomyslně všemi členy SVJ. Jsou o tom pořízeny zápisy ze shromáždění SVJ.Dále byla uzavřena smlouva o výstavbě na jejímž základě je nyní realizován zápis vlastnických práv do katastru nemovitostí a zároveň dohodnuto financování z úvěrové smlouvy, s jejímž závazky souhlasili všichni členové SVJ a dále byl rovněž uzavřen mezi účastníky závazek, že při prodeji bytových jednotek budou získané finanční prostředky z kupní ceny použity na úhradu bankou povolených mimořádných splátek úvěru

SVJ rovněž získalo příslušné stavební povolení.

Projekt byl rozpracován na část revitalizace a část nástavby a taktéž je vše i účtováno na jednotlivých fakturách.

V katastru nemovitostí budou jako podíloví spoluvlastníci zapsáni jednotliví členové SVJ právě z titulu výstavby v rámci SVJ.
Prodávat se budou spoluvlastnické podíly daných bytových jednotek a na základě smlouvy o výstavbě je kupní cena hrazena kupujícím na účet SVJ a ta jí přeposílá bance na úhradu splátky úvěru. Rovněž tak zástavy k jednotlivým bytovým jednotkám, které budou zapisovány do katastru v následujících dnech budou zapsány na jednotlivé spoluvlastníky a vlastníky bytů.

Pokud se jedná o stavební povolení, tak SVJ je sice stavebníkem, což umožňuje stavební zákon, ale vlastníkem být nemůže a tedy vlastnické právo výstavbou v rámci SVJ nabývají jmenovitě jednotliví členové SVJ.

První dotaz jsem napsala dost nejasně podle tohoto snad budete chytřejší a poradíte mi jak účtovat náklady na pořízení nových byt. jednotek a následně i příjem z prodeje, který se uskuteční.

Děkuji Lenka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.