Vložil lake, 19. Březen 2013 - 6:56

Pane Patočko, byl jste to Vy, kdo tvrdil že existuje jakýsi seznam, který je „konečný“ a ze kterého stačí tazateli si prostě něco vybrat.

Nyní je zřejmé, že jste měl na mysli nějaký Váš osobní seznam, nikde nepublikovaný, který nemá právní platnost. To jste mohl napsat tazateli rovnou.

Já bych z Vašeho seznamu rovnou škrtl registrační teploměry pro denostupňovou metodu, protože ta nezjišťuje NIKDY dodávku tepla, nýbrž měří teplotu vnitřního vzduchu pod stropem (včetně vlivu tepla ze stoupacích potrubí, oslunění, činnosti osob, tepla ze spotřebičů, což může u dobře zateplených staveb činit cca 45% celkové bilance tepla).

A například Ing. Jiří Skuhra, CSc., který je považován za odborníka ve věcech vytápění, tvrdí (na rozdíl od Vás), že indikátory (IRTN) nesplňují definici „přístrojů registrujících dodávku tepla“ podle zákona č. 406/2000. Jeho názor, totožný s názorem pana Zdenka Křítka z KKS Chomutov, viz zde: http://www.byt-nemovitost.cz/…T6QOQea68B8/

Snad je to dostatečná ukázka toho, že Vámi dříve tvrzený „konečný seznam“ objektivně neexistuje. Názorů i mezi odborníky je více. Proto si raději počkám na prováděcí předpis.

lake

O mém názoru, že montáž měřičů tepla nebude nikdy povinná, se rád pobavím v jiné diskusi, kterou můžete za tím účelem otevřít. Ale spíše bych Vám doporučil počkat prostě na prováděcí předpis. Tam to oba uvidíme černé na bílém.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.