Vložil Petr Patočka, 18. Březen 2013 - 18:03

Vážený pane Lake. Prosím pročítejte si opakovaně můj příspěvek tak dlouho až pochopíte jeho význam.

Pak vám možná dojde, že já jsem na rozdíl od vás žádné konkrétní zařízení nejmenoval. Maximálně jsem s vámi souhlasil, že kalorimetr patří mezi zařízení registrující dodávku tepla.

O tom jaké zařízení se má montovat, si do novelizace daných vyhlášek netroufám nic říci. Zejména proto jsem uvedl, že je zde jistá doba odkladu, která v návaznosti na eurounijní směrnici možná bude i prodloužena. A pro vaši informaci se ona eurounijní směrnice poměrně jasně vyjadřuje právě o montáži indikátorů topných nákladů. Ale i já si nejdříve počkám na to jak se to konkrétně promítne do chystaných novelizací vyhlášek, než na rodíl od vás budu tvrdit své „absolutní“ pravdy.

Vaše demagogické překroucení věty „Co si pod pojmem zvýrazněným tučně představíte je na vás.“ na „tvrdit že si mají všichni teď hned namontovat kalorimetr na každý radiátor … To zde bez jakéhokoliv právního důvodu tvrdil jenom pan Patočka.“ je opravdu uchvacující a myslím že to je pod vaši úroveň. Tedy alespoň já jsem se to dnes domníval!

Ono třeba vaše konstatování „Montáž měřičů tepla na vstupu do bytu nebude nikdy povinná, protože svislý rozvod topné vody to v naprosté většině budov technicky neumožňuje.“ je mylné a zavádějící, protože prostě bude povinná ve všech případech kdy to je technicky možné. A troufám si tvrdit, že to je o dost odlišnější vysvětlení než vaše „absolutní“ zamítnutí.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.