Vložil podvedená vlastnice (bez ověření), 12. Březen 2013 - 13:14

Lake,
vaše označení „popletená vlastnice“ neodpovídá skutečnosti.

Od roku 2005 jsem se snažila dát věc do pořádku. Tehdejší výbor situaci prostě neřešil. Vzhledem k tomu, že jsem se v bytě zdržovala o víkendu, jsem po ročním vyjednávání ustoupila. V roce 2007 – 2008 jsem se starala o nemocnou matku. V bytě jsem byla minimálně. V roce 2008 jsem obdržela nový měsíční předpis plateb: dlouhodobá záloha na opravy 33,– Kč splátka revitalizace 640,– Kč Řeknete: „vaše chyba, měla jste se bránit!“. Měla !!!!

Nový výbor / 15.11.2010 – tři starobní důchodci/ je razantnější, starý výbor obvinil ze špatného hospodaření a to je vše, na policii prý řekli,že je to manažérské selhání, či-li vyvázli bez trestu.
V únoru 2011 na schůzi shromáždění vlastníků,výbor vlastníkům sdělil: v roce 2008 skončila dotace od ČMZRB, předešlý výbor nenavýšil měsíční splátky na uvěr /rekonstruce domu/ proto se měsíční splátky na úvěr navýší a doplatí zpětně za roky 2009 – 2010. Vlastníkům dali k podpisu vypočítané dlužné částky. Nepodepsala jsem jediná ze 140 vlastníků. Na fond Wustenrot odeslali vlastníci, jako mimořádnou úhradu celkem 960 000,– Kč.

Mimochodem v dubnu 2012 si vlastníci odsouhlasili – doplatit zpětně navýšené měsíční splátky úvěru /1.8.2008 – 31.12.2008/, toto bude součástí ročního vyúčtování záloh za plnění poskytovaná s užíváním bytu za rok 2012.

Odmítla jsem platit navýšené, nedohodnuté a právně nepodložené měsíční splátky na úvěr /rekonstrukce do­mu/.

Byla podána žaloba, žalobce /výbor společenství prostřednictvím právního zástupce/ se domáhal dlužných plateb za roky 2009–2010 a záloh na úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu / navýšená měsíční splátka na úvěr/. Žaloba obsahovala špatné datum a adresu. Zaplatila jsem, v domnění, že protistrana stáhne žalobu a já budu mít klid a čas se věnovat handicapované mat­ce.

Výboru jsem zaslala doporučený dopis a požádala o bezchybný měsíční předpis + navrácení plateb bez právního podkladu, zpětně za tři roky. Bez odpovědi.

Od okresního soudu jsem obdržela usnesení: žalovaná po zahájení řízení zaplatila žalovanou částku a tím zavinila zastavení řízení /v odporu jsem vše podrobně popsala/ je proto povinna nahradit žalobci, vzniklé náklady řízení celkem 11 500,– Kč.

Vzhledem k tomu, že jsem starobní důchodce,nemám finance na kvalitní právní zastoupení, / protistrana má 960 000,– Kč na fondu Wustenrot/, jsem rozhodnuta si vzít půjčku a vše doplatit. Prostě jsem přestala věřit, že je Česko právní stát. Pomáhám matce s jejím handicapem a doufám, že již bude klid /?/.

Příběh jsem zveřejnila, jako odstrašující příklad pro ostatní vlastníky – kupce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.