Vložil taky vlastník (bez ověření), 2. Březen 2013 - 18:38

jsou pouze dva typy plateb

  • na služby
  • na správu

zálohy na správu platíte ve odhlasované výši (§15/2) ale jen tehdy pokud máte zcela jasnou a podloženou představu o tom aby „byly kryty předpokládané náklady“. Pokud ji nemáte pak to NEPLAŤTE. Ten kdo to musí prokázat je SVJ. Pokud budete slepě platit pouze na základě „hlasování“ částku nemající odpovídající transformaci v předpokládaných nákladech – hrozí že o ně přijdete i přestože jsou to zálohy.

zálohy na služby plaťte tak, že si je sama predikujete a to tak že budete platit 1/12 nákladů za minulý rok – to je hrubý odhad toho co můžete spotřebovat i tento rok. Plaťte o něco méně aby vám na konci vznikl nedoplatek aby Vám SVJ MUSELO vyúčtovat a to správně (je to sice na úkor ostatních hlupců kteří platí více – ale to se nedá ve Vaší situaci nic dělat. Pokud nechce být SVJ korektní – nechť si své náklady uhradí provizorně úvěrem (americká hypoška je přímo na to určená))


panu „California Condominium“ nenaslouchejte. Plácá kraviny. Ať klidně svoje dolary pošle třeba vodárnám nebo ke všem čertům. Vaším dodavatelem je ale SVJ které má s vodárnami smlouvu a pohledávky Z TÉTO smlouvy jste povinna hradit. Takže: posílejte SVJ dvě platby – na služby a na správu. Takto účelově označené platby nesmí bezdůvodně použít na jiný účel. Pokud ale platbu zkumulujete (protože Vám bude líto bankovního poplatku) tak až dojde na lámání tvrdýho chleba (teda u soudu) spláčete. V jaké výši a kdy hradit jsem Vám již popsal


a SVJ se NEBOJTE. Bude zastrašovat žalobou – ale nikdo „přikrčen u zdi“ ničeho nikdy nedosáhl…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.