Vložil taky vlastník (bez ověření), 2. Březen 2013 - 10:24

pane „salve“ když máte tak jasno, tak nechápu proč jste toto vlákno zakládal? Možná se může jevit jako chyba, že jsem Váš dotaz posunul dál – tedy co udělat pokud nemáte ve Stanovách nějaký to „právo nahlížet“ resp. co udělat máte li jej, ale nikdo ho nerespektuje vesele se směje a ignoruje jej.

A co, našel jste zde tedy odpověď na Váš dotaz zda máte nárok na rozpitvání Vašich DPZ?
No myslím, že ne.


Určitě dejte vědět jak jste dopadl s tím naznačeným postupen – protože „ďábel je ukrytý v detailech“ jak známo. Vono jenom „předpokládat že jim to soud vrátí a k jednání vůbec nedojde“ je zcela nesmyslné hazardérství. neměl by jste předpokládat ale měl by jste VĚDĚT! A protože NEVíTE – tak se tady nakonec ptáte…


Doporučuji si přečíst §568 a klidně sem pak „rozlijte studnu vašich vědomosti“: v čem SVJ nesplnilo jako věřitel k vám – nějaký výslovný závazek (zřejmě tedy u Vás „vyúčtování DPZ“) kvůli kterému chcete skládat peňážky do úschovy? A objasněte si a taky nám tady kdo a jak uhradí náklad za úschovu – v §568 je sice uvedeno že věřitel ale to musí být skutečně vina na straně věřitele.


A když navíc „nic nedlužíte“ – no já být Výbor – tak nebudeli takových „chtěčů-DPZ“ více, tak Vás ignoruji. Taky počkám rok, na Vyúčtování a tam už dluh mít budete. Když po mne budete chtít i vyúčtování DPZ – odkáž Vás na Stanovy a budu chtít vidět ten Váš článek na „vyúčtování DPZ“.

Apropo: kde máte v těch vzorových stanovách specifikován „rozsah nahlížení“? Nemáte.


A otázka nakonec: máte představu jaké „doklady“ vůbec chcete a jste schopen jim porozumět? Jaké máte znalosti účetnictví? Budete chtít i faktury? Budete chtít bankovní výpisy? V češtině nebo arabštině? Pokud to pro Vás není španělská vesnice, pak by jste je chtít neměl, protože „vyúčtování-DPZ“ které jste zmínil v dotazu vlákna je sumarizací všech těchto podkladů. A pochybuji že Vám ji Vám ji účetní vašeho správce vyhotoví „zdarma“ či vůbec, pokud toto není extra specifikované ve smlouvě mezi SVJ a správcem

Zamyslete se než a pokud odpovíte.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.