Vložil lake, 22. Únor 2013 - 20:07

(1) K odpojení od centrální topné soustavy musí povinně proběhnout stavební řízení a je nezbytný souhlas Stavebního úřadu – a samozřejmě souhlas vlastníka – se změnou ve způsobu vytápění. Pokud toto neproběhlo, nelze hovořit o žádném „odpojení“. Pouze někteří vlastníci svévolně přestali odebírat teplo a možná i poškodili společný topný systém.
Toto není záležitost, o které by se mohlo platně hlasovat v SVJ.

(2) Je nejen možné použít vyhlášku č. 372/2001 Sb., ale je to i nutné. Jinak se totiž v tomto státě nedá legálně rozúčtovat náklad na vytápění. Při odpojení „načerno“ se účtuje 60% průměrných nákladů, používáte-li indikátory; jinak se vše rozúčtuje podle započitatelných podlahových ploch. Bude-li dán souhlas Stavebního úřadu s jiným způsobem vytápění, pak na vytápění společných prostorů budou odpojené byty nadále přispívat ve výši základní složky nákladů.
Toto není záležitost, o které by se mohlo platně hlasovat v SVJ.

Samotná vyhláška ovšem nestačí, neboť neobsahuje určení základní složky nákladů, ani neobsahuje nic o povinných korekcích, ani o postupu při úpravě výpočtové metody. O tomto doplnění vyhlášky se v SVJ hlasuje podle § 11 odst. 4 ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.