Vložil Viktor_SVJ, 12. Únor 2013 - 17:54

Diky za doplneni. Takze v praxi to znamena, ze SVJ muze o rekonstrukcich rozhodovat, ale nemuze si byt jiste financovanim? Jake jsou pak moznosti financovani?

  1. mit lehce predimenzovane zalohy a dlouhodobe „sporit“ a rekonstrukce delat jen tehdy, kdyz se na ne zpetne nasporilo
  2. doufat, ze kdykoliv budeme chtit neco rekonstruovat, vsechny partaje budou najednou ochotne na to v danem roce pridat? (A jak to vubec muzou udelat z ucetniho hlediska?)
  3. kdykoliv SVJ na shromazdeni schvali cokoliv, co nelze prosadit jako opravu, bude muset uzavrit smlouvu se vsemi vlastniky jednotek, ve ktere se vlastnici zavazi ke konkretnimu datu na ucet SVJ prispet odpovidajici castkou za danym ucelem?

A co pripady, kdy jde o „vynucenou“ modernizaci? Napriklad stary vytah, ktery kvuli nesplneni modernich legislativnich naroku neprojde revizi? Novy vytah bude nejspis „lepsi“ (rychlejsi, tissi, bezpecnejsi, takze pravdepodobne pujde o technicke zhodnoceni). Kdyz se pak najde na Shromazdeni jeden vlastnik, ktery hodla jednotku prodat a nechce prispet, musi zbytek domu zamacknout slzu a slozit se na jeho podil? (A zrovna u vytahu muze nekdo, kdo bydli nizko, rict, ze jim na to kasle uplne?)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.